Het ABC van Caecilia Heiloo

Hieronder staan de ‘huisregels’ en andere wetenswaardigheden van de orkesten van Caecilia. De onderwerpen staan alfabetisch dus misschien is het even zoeken.

Afberichten

Minimaal een week van te voren in de agenda vermelden.

Bij ziekte, of andere laatste moment afmeldingen: zo snel als mogelijk maar in ieder geval voor dinsdagavond 17:00 uur telefonisch melden bij Corine Burger:

Tel:  06-28907843

A-examen

Na een gedegen opleiding (op eigen kosten) bij een interne of externe docent kan het A-diploma hafabra worden behaald. Vanaf dat moment kan je meespelen in het A-orkest. Maar het is uiteindelijk de dirigent die beslist of je (al) kunt meespelen. Dus als je diploma (nog) niet hebt, maar wel behoorlijk kan meekomen, meld je dan aan. Dan overleggen we wat mogelijk is.

Algemene ledenvergadering

Eens per jaar, in februari, vindt de algemene ledenvergadering (ALV) plaats. In een enkel geval wordt vaker vergaderd. De ALV is het hoogste orgaan binnen de vereniging. Hier worden de besluiten over de benoeming van het bestuur en de dirigenten genomen. De ALV beoordeelt het bestuur over het afgelopen jaar en de plannen voor het komende jaar worden gemaakt.

Bestuur

Het bestuur van Caecilia Heiloo vergadert normaal gesproken elke zes weken bij een van de bestuursleden thuis. Wie er nu in het bestuur zitten staat uitgelegd op de bestuurspagina.  Bel of mail ze gerust als je een vraag hebt. 

Beleid

De algemene ledenvergadering van de vereniging Heilooër harmonieorkest Caecilia heeft een meerjaren beleidsplan samengesteld met de doelstellingen van de vereniging en andere uitgangspunten. Het beleidsplan is te vinden op de website. Het beleid is in de ALV van februari 2021 opnieuw vastgesteld.

B-examen

Na een gedegen opleiding, op eigen kosten, bij een interne of externe docent kan het B-diploma worden behaald.

Contributies (tarieven 2020 en 2021)

Jonger dan 18 jaar€ 62,=
Vanaf 18 jaar€ 200,=

Daarnaast wordt ook een bijdrage voor de instrumenten in rekening gebracht. Zie hieronder bij ‘Instrumentenbijdrage’.

Dirigenten

André Elders                           A-orkest en opleidingsorkest

Wim Heijne, MusiKlub

Email: heijnewim@gmail.com

Donateur

Donateur worden kan vanaf € 30,- per jaar. Dat levert verschillende voordelen op. We informeren onze donateurs als eerste over nieuwe concerten en ze krijgen korting op de toegangskaarten. Om donateur te worden, klik hier.

Fietsenstalling

De fietsen staan op eigen risico bij het Bruno-gebouw.

Gebouw

Het repetitie gebouw, het Bruno-gebouw, bevind zich aan de:

Pastoor van Muijenweg 12

1850 AC Heiloo

Huur van instrumenten

Indien je niet in het bezit bent van een eigen instrument is het mogelijk een instrument van de vereniging te huren, de prijs hangt af van het type instrument. Ook is het mogelijk een instrument via de vereniging te kopen, op basis van een huurkoopcontract. Dit contract wordt meestal opgesteld voor twee jaar. Informeer hiernaar bij de penningmeester (zie bestuursleden).

Instrumentenbijdrage (tarieven 2020-2021)

A-orkest collectief€ 15,00
A-orkest individueel€ 45,00
Opleidingsorkest€ 25,00

Jubilea

Worden in overleg met de betreffende leden aangemeld bij de overkoepelende bonden. In overleg met een jubilaris wordt het jubileum op passende wijze gevierd.

Kledingaccessoires

De blauwe accenten van de uniforme uitstraling worden kosteloos 1 maal beschikbaar gesteld, net als het traditionele uniformjasje (nog in gebruik op 4 mei). Bij het kwijtraken van de accessoires zullen deze opnieuw voor eigen kosten moeten worden aangeschaft, kosten per item € 25,=. Bij het verlaten van de vereniging moeten deze in ongeschonden staat en compleet worden ingeleverd. Zo niet dan worden kosten, zoals bovenstaand, in rekening gebracht.

Lessenaars

Deze worden door de leden zelf aanschaft net als instrumentstandaarden (‘harpjes’). Eventuele lessenaarlampjes dienen ook zelf aangeschaft te worden.

Lid worden

Kan vanaf 8 jaar na instromen bij MusicFun, maar ook “herintreders” zijn altijd zeer welkom. Neem vooral contact op met een van de bestuursleden, of kom gewoon dinsdagavond bij een van de repetities.

MarsePieten

Daarnaast zijn er de Marsenpieten die op verzoek zijn in te huren. Deze groep speelt in de Sinterklaasperiode op verschillende intochten in het land.

MusicFun

Dit bijna gratis project is bedoeld om kinderen van ongeveer tien jaar op een leuke manier in aanraking te brengen met muziek. Dit bestaat uit een cursus van twee maal 12 weken. Kijk voor meer informatie op de MusicFun pagina of neem contact op met het bestuur.

Nieuwjaarsconcert

In januari wordt het Nieuwjaarsconcert uitgevoerd.

Elke keer weer rond een verrassend thema, al dan niet in samenwerking met één of meer gastartiesten.

Nieuwsbrief

Deze verschijnt met regelmaat in de mailbox met daarin de actuele wetenswaardigheden.

Optredens

Deze bestaan per jaar uit minimaal drie ruim vooraf geplande concerten, lopende het jaar zullen deze regelmatig worden aangevuld met diverse evenementen. Ruim van te voren ligt er een intekenlijst op de bar.

Partituren en Bibliotheek

Muziek partituren zijn en blijven eigendom van de vereniging en moeten na het verzoek van de bibliotheekcommissie ongeschonden moeten worden ingeleverd.

De bibliotheekcommissie staat onder leiding van Marijke Spaan.

Pauze

Tegen gereduceerde prijzen zijn er diverse versnaperingen verkrijgbaar.

Projectleden

Het is mogelijk om op projectbasis mee te spelen, afhankelijk van de periode zal er een aangepaste contributie bijdrage worden gevraagd.

Repetities

De repetities worden gehouden op de dinsdagmiddag en -avond in het Brunogebouw aan de Pastoor van Muijenweg nr.12.

MusiKlub17:30 tot 18:30 uur
Opleidingsorkest18:30 tot 19:30 uur
A-orkest19:45 tot 22:00 uur

Sponsoring

Eenmalig, continu of op projectbasis. Alles is mogelijk, neem vooral contact op met onze penningmeester.

Streetband

Buiten de genoemde orkesten is ook de Streetband actief, op vrijwillige basis kunnen de leden van het A-orkest hieraan deelnemen en hun opluistering maken met feestmuziek bij diverse evenementen. Ook is het mogelijk mee te spelen met de Streetband als je geen lid bent van Caecilia Heiloo tegen de vergoeding van € 75, – per jaar.

Uniform en uitstraling

Het klassieke Caecilia Heiloo blauwe uniformjasje (eigendom van Caecilia Heiloo) werd nog eenmaal per jaar gedragen bij de 4 mei herdenking. De laatste jaren speelden we toen ook al in de blauwe Caecilia trui.

Tijdens alle andere activiteiten verschijnen wij in het zwart/ zwart met blauw accent.

Voor de dames is dit zwarte schoenen, zwarte sokken of kousen, zwarte broek met blouse of een zwart jurkje (zelf aanschaffen). Het accent is een blauwe sjaal (eigendom Caecilia Heiloo).

Voor de heren is dit zwarte schoenen, zwarte sokken, zwarte broek met een zwart overhemd (zelf aanschaffen). Het accent is een blauwe stropdas (eigendom Caecilia Heiloo).

De leden van het opleidingsorkest treden op in een blauwe spijkerbroek (zelf aanschaffen) met daarop een passende trui (eigendom Caecilia Heiloo).

Vrienden van Caecilia Heiloo

Een onderdeel van onze donateurs groep, zie ook de sponsoring.

Voorjaarsconcert

Medio april maakt Caecilia Heiloo zich op voor het voorjaarsconcert waarbinnen alle orkesten van de vereniging aan bod komen. Ook wordt dit concert aangevuld met de vermaarde tombola. Elk jaar opnieuw zijn hier mooie prijzen te winnen.

Website

Heilooër Harmonieorkest Caecilia heeft een geweldige website met daar op nieuws, agenda, archief en vele wetenswaardigheden: www.caecilia-heiloo.nl. Maar dat wist je al, want daar kijk je naar.

Zwarte mappen

Tijdens de uitvoeringen staan de partituren op volgorde in een zwarte map op de lessenaar.